welkom op ons forum, lees hier enkele algemene regels

Welkom op ons gezellige Stephen King-forum! Hier kletsen we als King-fans onder elkaar gezellig over van alles en nog wat: de boeken van King, de verfilmingen, onze King-verzamelingen, nieuwtjes... maar bijvoorbeeld ook over onze hobby's of over onze favoriete films. We zijn altijd blij met nieuwe aanwas, dus maak gerust een account aan en praat mee. Hieronder hebben we ook wat algemene forumregels die je kan lezen. We zien je graag terug op ons forum!
Locked
Matty
Site Admin
Posts: 15
Joined: 08 May 2010, 18:09
Location: Helmond
Contact:

welkom op ons forum, lees hier enkele algemene regels

Post by Matty »

Geen off-topic berichten plaatsen:
Als je een bericht plaatst, moet deze te maken hebben met het onderwerp van de topic of thread. Als je zaken met iemand wilt bespreken waar een ander niets aan heeft, doe dat dan via het speciaal daarvoor bedoelde Private Message-systeem.

Geen dubbele topics plaatsen:
Kijk voordat je een nieuwe topic plaatst eerst goed of je bericht niet in een al bestaande topic past. Mocht je na het plaatsen van een topic erachter komen dat er al een topic over dat onderwerp bestond, dan kun je jouw topic altijd verwijderen door simpelweg het eerste bericht (=jouw bericht) te verwijderen.

Afbeeldingen:
Afbeeldingen die aanstootgevend zijn of een extreem groot formaat hebben mogen door de moderators direct verwijderd worden. Degene die deze afbeeldingen heeft gepost wordt hiervan via een private mail op de hoogte gebracht.

Ga niet chatten:
Het forum is niet bedoeld om te gaan chatten, in het bijzonder als het hier gaat om topics waar al een serieuze discussie op gang is gekomen.

Quote alleen als het nodig is:
Als het bericht dat je wilt plaatsen een directe reactie is op het voorgaande bericht, is het niet nodig om dit bericht te quoten. Het zal duidelijk zijn dat je op het voorgaande bericht reageert. Als je toch wilt quoten, zorg er dan voor dat je alleen de meest relevante delen quote en de rest verwijdert.

Laat andere members in hun waarde:
Inherent aan een discussieforum is dat de members verschillende achtergronden en meningen hebben. Respecteer dit! Overtuig de mensen van hun ongelijk door midden van argumenten en verlaag jezelf niet tot beledigende of kwetsende uitingen. Indien er serieuze onenigheid ontstaat dient men dit via een private mail aan te kaarten bij een moderator. De problemen zullen dan buiten het forum om opgelost worden. Daarnaast is het ook verboden om opruiend en tot hetze aanzettend gedrag tentoon te spreiden.

Let op je taalgebruik:
Probeer in je bericht duidelijk te zijn en door middel leestekens en hoofdletters het geheel goed leesbaar te maken. Een bericht dat niet goed leesbaar is, wordt toch niet gelezen of leidt tot ergernis bij andere members. Dit geldt ook voor het typen van alleen maar hoofdletters.

Respecteer het besluit van de redactie:
http://www.stephenking.nl wordt beheerd door een aantal vrijwilligers die hun uiterste best doen om de site en het forum voor iedereen plezierig te houden. Als er maatregelen worden genomen, zoals het verwijderen van berichten/topics/members, is dit altijd weloverwogen en dien je dit te respecteren. Ga dus niet op het forum een hele rel schoppen als je het niet met een besluit eens bent, maar neem eventueel gewoon via PM of e-mail contact op met één van de moderatoren.

Maak geen schaduwmembers aan:
Het is niet toegestaan meer dan één gebruikersnaam te registreren, of je op welke manier dan ook voor te doen als een andere member.

Handelen in artikelen:
Het is niet de bedoeling dat op het forum artikelen worden verhandeld. Wel mag er worden verwezen naar sites die artikelen te koop aanbieden. De transacties zelf dienen buiten het forum om afgehandeld te worden.


Als er zich situaties voordoen waarin bovenstaande regels niet voorzien, dan kan de redactie van stephenking.nl situaties op eigen inzicht beoordelen.

Sancties:
De redactie van stephenking.nl kan besluiten om in te grijpen, als een member zich herhaaldelijk bezondigt aan één of meerdere van de hierboven genoemde regels. Onder 'ingrijpen' wordt hier verstaan dat de member in kwestie (tijdelijk) geen berichten en topics meer kan plaatsen: een zogenaamde 'ban'. Hierbij wordt het volgende systeem gehanteerd, hoewel hier in uitzonderingssituaties van kan worden afgeweken:

Waarschuwing via PM (of email indien de member PM heeft uitgeschakeld)
Een ban van twee weken
Een ban van een maand
Definitieve ban van stephenking.nl

Indien een member een ban heeft gekregen, is het niet de bedoeling dat deze zich gelijk weer onder een andere naam gaat registreren. Indien dit toch wordt gedaan wordt dit ook als een overtreding gezien (er is immers niet voor niets een ban uitgedeeld) en volgt maatregel 3 of 4, afhankelijk van het soort ban dat oorspronkelijk is ontvangen. Wij hopen echter dat het niet zover hoeft te komen en dat stephenking.nl voor iedereen een prettige plaats zal zijn om te discussiëren over Stephen King.

Privacy policy:
De gegevens die je invult en achterlaat op het forum (emailadres, ip-adres enz.) zullen nooit worden doorgespeeld naar derden en altijd binnen de redactie van stephenking.nl blijven. Daarnaast kan de redactie nooit aansprakelijk worden gesteld voor hetgeen er op het forum wordt geplaatst.

Locked